П’ятниця , 26.04.2024

На Лановеччині нетверезий водій віз дитину до лікарні і отримав 17000 гривень штрафу

Лановецький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

водій за кермомЯк вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 11 вересня цього року у селі Оришківці, що на Лановеччині.

Близько опівночі працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21013” (“Жигулі”, “копійка”), який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння – запах алкоголю, порушення вимови та координації рухів.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій на місці зупинки відмовився. Також відмовився і проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій свою провину визнав частково. Пояснив, що на прохання сусідки терміново відвозив хвору дитину до лікарні і тому серед ночі сів за кермо, будучи нетверезим.

Втім, для суду таке пояснення не стало приводом для виправдання кермувальника.

Дослідивши матеріали справи, Лановецький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21063” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Строки апеляційного оскарження уже минули і постанова судді набрала законної сили.

Олена ПЕТРОСЮК

Читайте також:
2,26 проміле: на Борщівщині спіймали дуже п’яного водія. Як його покарали?