П’ятниця , 26.04.2024

На проспекті Бандери п’яний водій втікав від поліції і заїхав у паркан

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

аварія

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 22 вересня цього року у Тернополі. На проспекті Бандери поблизу міського стадіону близько третьої години ночі водій автомобіля “Hyundai Tucson” не виконав вимогу поліцейських про зупинку і почав втікати.

Але далеко не втік. На перетині вулиць Бандери-Клінічна водій не впорався з керуванням та заїхав у металевий паркан.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження, також було пошкоджено і одну секцію паркану.

Окрім того у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд проводився на місці події. Результат – 1,34 проміле, що майже у 7 разів вище допустимої норми.

На порушника склали 4 адміністративні протоколи – за ч. 1 ст. 122-2 КУпАП (невиконання законної вимоги поліцейських про зупинку), за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ч. 1 ст. 139 КУпАП (пошкодження автомобільних доріг, вулиць та дорожніх споруд) та за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій автомобіля “Хюндай” не з’явився, але подав письмову заяву з проханням розглянути справу без його участі. У заяві також вказав, що визнає свою провину у повному обсязі, щиро розкаявся у вчиненому та просив суворо не карати.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Хюндай” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень та призначив йому покарання за найбільш значиме із числа вчинених порушень – а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Отож, суд призначив порушникові 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
У Борщеві водієві за п’яну їзду присудили 10 діб арешту