Субота , 20.04.2024

Поблизу Теребовлі п’яний водій заїхав у кювет і отримав за це 17000 грн штрафу

Теребовлянський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 14 серпня цього року на 342-му кілометрі автодороги Доманове- Ковель-Чернівці-Тереблече – це орієнтовно поблизу села Кровінка.

Близько четвертої години ранку водій автомобіля “Мерседес Бенз” не впорався з керуванням та з’їхав у кювет, після чого транспортний засіб перекинувся.

У результаті автопригоди автомобіль отримав механічні ушкодження, а водій – тілесні.

Спочатку за фактом ДТП відкрили кримінальне провадження, але потім закрили, оскільки окрім винуватця більше ніхто не постраждав і натомість склали на порушника два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення дорожньо-транспортної пригоди) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Огляд на стан сп’яніння шляхом забору крові проводився у лікарні. Результат – 1,15 проміле, що є середнім ступенем алкогольного сп’яніння.

У судові засідання водій не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про їх дату, час та місце проведення. Тому суд розглянув справу без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Теребовлянський районний суд постановив водія автомобіля “Мерседес Бенз” визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Відразу ж після цього рішення порушник подав до суду заяву з проханням надати на 6 місяців відстрочку у сплаті штрафу у зв’язку з важким матеріальним становищем.

Теребовлянський районний суд пішов назустріч порушникові і задовольнив його прохання, дозволивши відстрочити сплату штрафу до 6 червня 2022 року.

Читайте також:
На Монастирищині п’яний водій на “Жигулях” в’їхав у бетонний блок і втратив свідомість