Субота , 20.04.2024

Суд покарав водія, який на Підволочищині під час обгону автобуса скоїв ДТП

На Збаражчині судили водія, який спробував обігнати автобус, не зміг вдало повернутись у свою смугу та злетів у кювет. У результаті таких маневрів постраждала його пасажирка.

ДТП Підволочиськ

Про це йдеться у вироку Збаразького суду від 24 грудня 2021 року. Як вбачається із обвинувального акту, 10 травня 2021 року о 1.15 обвинувачений керував  «Опель Вектра», будучи у нетверезому стані. У салоні автівки було троє пасажирів.

Неподалік села с. Кам’янки Підволочиської територіальної громади водій  «Опель Вектра» вирішив обігнати пасажирський автобус «Ван Гул Т-916 Астрон». Однак під час повернення на свою смугу не дотримався безпечного інтервалу та  зачепив боком пасажирський автобус. Після зіткнення легківкою почало крутити і врешті вона злетіла у кювет. У результаті цього постраждала її 18-річна пасажирка. Діавчина отримала травми середньої тяжкості.

Дії обвинуваченого були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 286-1 КК, тобто порушення правил дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинили середньої тяжкості тілесне ушкодження потерпілій.

Утім 17 грудня потерпіла пішла на укладення мирової угоди з обвинуваченим. А 24 грудня суд її затвердив. Він визнав водія винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив узгоджене покарання. Йдеться про 34000 гривень штрафу з позбавленням права керування на три роки.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Читайте також по цій темі:
В аварії на трасі Тернопіль-Хмельницький травмувалися двоє дівчат (ФОТО)