П’ятниця , 26.04.2024

У Бучачі судили хлопця, який поміг викрасти з магазину ящик пива

Кримінальні новини Тернопільщини: у Бучачі судили хлопця за крадіжку ящика з 20 пляшками слабоалкогольних напоїв.

пиво

Обвинувачений пішов на угоду з прокуратурою та отримав умовне покарання. Про це йдеться у вироку Бучацького райсуду від 7 грудня 2021 року. Обвинувачений – не одружений, із середньою освітою, непрацюючий, раніше судимий – вироком Бучацького райсуду від 9 вересня 2021 року за ч.1 ст. 126 КК (умисне завдання удару, який завдав фізичного болю та не спричинив тілесних ушкоджень), оштрафований на 595 грн.

Як вбачається із обвинувального акту, 1 червня 2021 року близько 21.20  фігурант справи разом із знайомим зайшли в алкогольний відділ магазину. Ролі розподілили так, що обвинувачений відволікає продавця, а його знайомий забирає ящик із 20 пляшками слабоалкогольних напоїв. Далі обвинувачений відволік продавця, а його знайомий взяв ящик, який стояв біля вхідних дверей, та виніс його. Таким чином, хлопці завдали власнику магазину шкоди на 433 грн.

Дії обвинуваченого були кваліфіковані органом досудового розслідування за ч.2 ст. 185 КК, як таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена за попередньою змовою групою осіб.

Надалі він пішов на угоду про визнання винуватості з прокуратурою, яку суд 7 грудня і затвердив. Він визнав чоловіка винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив узгоджене покарання. Йдеться про 2 роки тюрми, звільнення від їхнього відбування, призначення року іспитового строку.

Вирок поки що законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

До слова, виділили в окреме провадження обвинувачення щодо дій юнак, який безпосередньо виніс з магазину ящик пива. Про це просив прокурор. Як йдеться в ухвалі суду від 7 грудня 2021 року, обидва фігуранти перебувають на службі в ЗСУ в різних військових частинах і тому виникали труднощі одночасної явки обвинувачених в судове засідання. При цьому кримінальне провадження щодо основного фігуранта попросив відкласти через неявку такого, оскільки той перебуває у військовій частині в Житомирі.

Олена ПЕТРОСЮК