Субота , 20.04.2024

У Чорткові зламали носа хлопцеві, який попросив у незнайомців закурити

У Чорткові хлопець попросив у компанії, що стояла біля АТБ цигарку, а отримав удар в голову від одного з них. До нього за пару хвилин приєдналось ще кілька з компанії.

бійка

У суді справа завершилася укладенням мирової та штрафом. Про це йдеться у вироку Чортківського райсуду від 23 грудня 2021 року. Фігурант справи – допризовник, із середньою освітою, непрацюючий, не судимий.

Як вбачається із обвинувального акту, випадок трапився 21 травня цього року близько 2.00. Тоді на паркувальному майданчику біля АТБ стояла компанія із шести хлопців. До них підійшов потерпілий та попросив цигарку, а обвинувачений почав матюкатись та безпричинно наніс удар головою по його обличчю. Один із компанії відтягнув обвинуваченого від потерпілого і той пішов в напрямку входу до АТБ.

Коли потерпілий уже заходив у магазин, то його за одяг відтягнули ще двоє з цієї ж компанії. Розпочалась шарпанина, що переросла у бійку. Там обвинувачений разом із спільниками ще завдали кілька ударів потерпілому. Як результат – потерпілому зламали носа, він отримав черепно-мозкову травму зі струсом, синці, рани та ін. Утім отримані тілесні ушкодження за ступенем тяжкості належать до легких, що спричинили короткочасний розлад здоров`я.

Дії обвинуваченого були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст. 296 КК, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю – хуліганство, вчиненого групою осіб.

Надалі, 22 грудня, потерпілий пішов на мирову угоду з обвинуваченим. 23 грудня суд її затвердив. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив узгоджене покарання – 1700 грн штрафу.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Олена ПЕТРОСЮК

Читайте також:
За фактом пожежі на Чортківському хлібокомбінаті відкрили кримінальне провадження