П’ятниця , 26.04.2024

У Ланівцях водій автомобіля два дні підряд попався п’яним за кермом

Лановецький районний суд призначив покарання для водія, який двічі керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, перший факт порушення було зафіксовано 24 вересня цього року у місті Ланівці. Ввечері, близько 23.30, на вулиці Тернопільській працівники поліції зупинили водія автомобіля “CHERY TIGGO 3”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки водій відмовився. Також відмовився і проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Не встигло чорнило висохнути у цьому протоколі, як довелося складати новий…

Наступного дня, а саме 25 вересня цього року близько 19.00 у місті Ланівці на вулиці Колгоспній поліцейські знову зупинили того ж водія автомобіля “CHERY TIGGO 3”. Чоловік знову перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння чоловік іще раз відмовився і відповідно іще раз отримав протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

У суді обидва протоколи об’єднали в одну справу.

Водій у судовому засіданні свою провину визнав, пообіцяв у подальшому не вчиняти подібних порушень.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Лановецький районний суд постановив водія автомобіля “CHERY TIGGO 3” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Слід зауважити, що порушник офіційно ніде не працює, одружений і має на утриманні п’ятеро неповнолітніх дітей.

Тож штраф у 17000 для багатодітної родини дуже недоречний, але хто ж в цьому винен як не очільник сімейства?..

Олена ПЕТРОСЮК

Читайте також:
2,3 проміле: у Тернополі спіймали дуже п’яного водія і дали йому 17000 гривень штрафу