Середа , 24.04.2024

У Тернополі чоловік продавав паролі доступу до акаунтів в соціальній мережі Вконтакте

У Тернополі судили чоловіка за продаж валідних логінів та паролів доступу до акаунтів в соціальній мережі «Вконтакте».

Вконтакте

Фігурант справи пішов на угоду з прокуратурою та отримав 34000 гривень штрафу. Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 9 грудня 2021 року. Як вбачається із обвинувального акту, обвинувачений у не встановлений слідством час придбав в Інтернеті персональну інформацію, яка знаходиться і обробляється в комп’ютері (паролі, логіни для входу в персональні кабінети соціальних мереж, електронних поштових скриньок).

У квітні 2020 року розмістив на одному із форумів допис під назвою «Продажа голосов, аккаунтов, стикеров, подарков и груп Вконтакте», вказавши вартість послуг та контакти для зв`язку. Далі знайшовся “покупець” і 1 жовтня 2020 року він збув йому за 100 гривень  інформацію щодо валідних  логінів та паролів доступу до акаунтів «Вконтакте», тобто за наявними даними до яких можливо здійснити авторизацію.

Таким чином, фігурант справи вчинив злочин за ч. 1 ст. 361-2 КК України, тобто несанкціонований збут інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних (комп’ютерах) та комп’ютерних мережах, створеної та захищеної до чинного законодавства.

9 грудня обвинувачений пішов на угоду з прокуратурою, яку суд того ж дня затвердив. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні згадуваного злочину та присудив узгоджене покарання – 34000 гривень штрафу.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Читайте також:
У Чорткові п’яний водій бився з поліцейськими і штрикав їх викруткою