Четвер , 28.03.2024

У Тернополі, на інтерактивну карту незаконних забудов, нанесено ще три об’єкти

З метою інформування та застереження жителів громади щодо об’єктів будівництва без дозвільних документів, цими днями було оновлено Інтерактивну карта незаконних забудов у м.Тернополі.  

Переглянути карту об’єктів незаконного будівництва можна у розділі «Е-сервіси».

На дашборд нанесено, зокрема, три нових об’єкти, які  знаходяться за адресами: вул. Михалевича, 14, вул. Чалдаєва та вул. Живова, 22.

Будівництво 8-ми квартирного житлового будинку на вул. Михалевича, 14

За результатами роботи комісії встановлено, що в декларації про початок виконання будівельних робіт виявлено недостовірні дані: проектно-кошторисна документація на об’єкт не розроблялась та замовнику не передавалась, а також експертиза проектної документації на згаданий об’єкт не здійснювалась.

Відділом державного архітектурно-будівельного контролю міської ради (відділом ДАБК) підготовлено та подано до Тернопільського окружного адміністративного суду позовну заяву до замовників будівництва про припинення права на виконання будівельних робіт за адресою вул. Михайлевича, 14, м.Тернопіль.

Церква та багатоквартирний житловий будинок з вбудованими приміщеннями громадського призначення на вул. Чалдаєва

За результатами позапланових перевірок у 2016 році відділом ДАБК було виявлено, що будівництво даного об’єкта проводиться з порушенням містобудівного законодавства, а саме: земельна ділянка за кадастровим номером 6110100000:05:006:0028 має цільове призначення: Для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій.

Відтак, на вказаній земельній ділянці дозволяється проводити будівництво тільки громадських та культових споруд.

Містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки, видані управлінням містобудування, архітектури та кадастру Тернопільської міської ради, були скасовані рішенням виконавчого комітету від 04.02.2016р.

Декларацію про початок виконання будівельних робіт скасовано.

Будівництво магазину одягу на вул. Живова, 22

Під час проведення позапланової перевірки встановлено, що суб’єктом підприємницької діяльності самочинно збудовано будівлю магазину на вул. Живова, 22 в м. Тернополі, на земельних ділянках без отримання в органі архітектурно-будівельного контролю дозвільних документів, а саме: повідомлення про початок виконання будівельних робіт.

Експлуатується будівля магазину на вул. Живова, 22 без прийняття об’єкту в експлуатацію.