П’ятниця , 29.03.2024

Водій зі Зборівщини за нетверезу їзду отримав 34000 гривень штрафу

Зборівський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, алкогольЯк вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 18 листопада цього року на Зборівщині. На 12-му кілометрі місцевої автодороги Крутнів – Гаї Розтоцькі поліцейські зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21063”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння – різкий запах, порушення мови та координації рухів.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки водій відмовився. Також відмовився і проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій свою провину визнав повністю.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Зборівський районний суд 20 грудня постановив водія автомобіля “ВАЗ 21063” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення 10-денного строку подання апеляційної скарги.

Слід зауважити, що вказаний порушник окрім нетверезого водіння транспортними засобами також раніше неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за дрібне хуліганство та домашнє насильство.

Читайте також:
2,3 проміле: у Тернополі на Микулинецькій спіймали дуже п’яного водія. Що йому за це було?