П’ятниця , 19.04.2024

2,23 проміле: у Тернополі зупинили дуже п’яного водія вантажівки “DAF”

Тернопільський міськрайонний суд розглянув справу щодо водія вантажівки, на якого патрульні склали протокол за нетверезу їзду.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 30 вересня 2021 року у Тернополі.

Ввечері, близько 18.00, на вулиці Текстильна працівники поліції зупинили водія вантажівки “DAF”, який перебував з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 2,23 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій з отриманим результатом не погодився, але і від проходження повторного огляду у медичному закладі теж відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

У судовому засіданні водій своєї провини не визнав. Пояснив, що працівники поліції зупинили його безпідставно. Чоловік також вказав, що у матеріалах справи відсутні докази того, що він керував транспортним засобом.

Досліджуючи матеріали справи, суд прислухався до цих зауважень. З оглянутих судом відеоматеріалів з нагрудних камер працівників поліції встановлено, що на них не зафіксовано підстав зупинки транспортного засобу. Вказані відеоматеріали розпочинаються з розмови працівників поліції з водієм, який стоїть біля припаркованої вантажівки.

Відтак, Тернопільський міськрайонний суд постановив закрити провадження у справі щодо водія вантажівки “DAF” у зв’язку з відсутністю в його діях порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП. Постанова судді набрала законної сили.

У цій історії позитивним є те, що нетверезого водія хоч вчасно зупинили, бо вантажівка “DAF” то є потужний автомобіль і ним на дорозі можна накоїти чимало біди.

Читайте також:
Водій з Миколаєва у Тернополі скоїв смертельне ДТП