Субота , 20.04.2024

Хто представить Тернопільщину на Олімпіаді в Пекіні?

Національний олімпійський комітет України затвердив склад нашої збірної для участі на зимових Іграх у Пекіні. Усього в команді 45 спортсменів, які виступлять у 12-ти видах спорту.

Чотири спортсмени представлятимуть на Олімпіаді Тернопільщину. Найтитулованішим посланцем нашого краю стане безумовно капітан чоловічої біатлонної команди, чемпіон світу Дмитро Підручний.

Двох представників делегуватиме область у санному спорті. На трасі в Пекіні виступлять одиночники – досвідчений Андрій Мандзій і 18-річна Юліана Туницька.

Відібрався на Олімпіаду і представник лижного двоборства Дмитро Мазурчук. А його колега по команді Віктор Пасічник є запасним у цьому виді спорту.

Відзначимо також, що на Ігри в біатлоні відібралася екс-тернополянка Олена Білосюк (Підгрушна), а ще одна наша колишня землячка Анастасія Меркушина отримала статус запасної.

Що ж до шансів наших спортсменів на медаль Ігор, то вони, традиційно для Білих Олімпіад, невеликі. Більше того, величезним досягненням буде, якщо вся наша збірна здобуде бодай одну нагороду. Дмитро Підручний – у числі найбільших надій української команди. При вдалому збігу обставин він зможе боротися за високі місця і навіть медалі в кожній із шести гонок, де матиме шанс виступити (естафети класична і змішана, спринт, переслідування, індивідуальна гонка і мас-старт).

Якщо розглядати можливості наших саночників, то вони мають шанс посісти місце в десятці кращих у командних змаганнях. Що ж до особистих, то, гадаємо, вдалим виступом можна вважати підсумкову позицію в топ-20. Двоборець Дмитро Мазурчук вже має в своєму активі місце в тридцятці кращих на етапі Кубку світу, і сподіваємося, що він повторить такий результат і в олімпійському Пекіні.

Олімпіада стартує 4 лютого, а вже в перший змагальний день, 5 лютого, відбудеться змішана естафета у біатлоністів.

Читайте також:
Тернополянин Дмитро Підручний у парі з Юлією Джимою — лише восьмі у Різдвяній гонці