Субота , 20.04.2024

Манчестер Сіті вириває перемогу над Арсеналом у першому матчі 2022 року

“Манчестер Сіті” продовжив свою переможну серію, яка наразі налічує 11 матчів.

У першому матчі англійської Прем’єр Ліги у 2022-му році “городяни” 1 січня завдали поразки “Арсеналу” – 2:1.

“Каноніри” навряд чи заслуговували на поразку. І не тільки тому, що самі провели відмінний матч – “Манчестер Сіті” був абсолютно не схожий на себе, вичавивши максимум зі своїх можливостей і подумки подякувавши удачу, яка в декількох епізодах біля воріт Едерсона явно була на боці гостей. Але рахунок у цій грі відкрив “Арсенал”: на 31-й хвилині Тірні діагоналлю зліва знайшов у штрафному майданчику Сака, який одразу пробив метрів з 13-ти.

Зрозуміло, що лідер АПЛ із таким станом речей миритися не збирався. На 57-й хвилині гості відновили рівновагу. В епізоді з падінням у штрафному майданчику лондонців Бернарду Сілви думки вболівальників, зрозуміло, розділяться. Фанати “Арсеналу” будуть говорити, що за таке пенальті не призначають, їхні опоненти з Манчестера наполягатимуть, що контакт був.

Буквально відразу “каноніри” могли знову вийти вперед. Лапорт невдало скидав назад головою, перекинувши м’яч через Едерсона, що вийшов назустріч. Аке в підкаті дістав м’яч уже на лінії, а Мартінеллі примудрився не потрапити в рамку вже порожніх воріт.

А на 60-й хвилині лондонці залишились у меншості. Габріел протягом кількох хвилин примудрився отримати дві жовті картки, чим визначив подальший перебіг матчу. “Арсенал” у півгодини, що залишилися, тримався впевнено і цілком міг зберегти нічийний рахунок, але вже в компенсований час Родрі приніс “Манчестер Сіті” перемогу.

2021-22, Чемпіонат Англії, 21-й тур”Арсенал” – “Манчестер Сіті” 1:2 (1:0)

Голи: Сака Би., 31 (1: 0); Марез, 57 (пенальті) (1: 1); Родрі, 90+3 (1 : 2)

“Арсенал”:
Ремсдейл; Тірні; Уайт Би.; Габріел М. (до 60); Томіясу; Джака Г.; Партій Т.; Сака Би. (Ель-Нені, 84); Едегор (Холдинг, 63); Ляказет (Сміт-Роу, 71); Мартінеллі

“Манчестер Сіті”:
Едерсон; Аке; Діаш Р.; Лапорт; Кансел; де Брюйне; Родрі; Сілва Би.; Стерлінг Р.; Габріел Жезус (Гюндоган, 63); МарезПопередження: Джака Г., 55; Габріел М., 57, 60; Сака Би., 63; Холдинг, 68 – Родрі, 93; Сілва Би., 95

Вилучення: Габріел М., 60 (друге попередження)

Читайте також:
Нижче Молдови і Азербайджану: чому Україна так слабко виступає у єврокубках?