Четвер , 25.04.2024

На Гусятинщині любитель нетверезої їзди отримав умовний термін

На Гусятинщині чоловік, якого навесні позбавили за їзду напідпитку права керування на рік, проїхався медом по селі та попався патрульним.

штрафи

Справа завершилась угодою з прокуратурою та умовним покаранням. Про це йдеться у вироку Гусятинського райсуду від 24 грудня 2021 року. Фігурант справи – з середньою освітою, розлучений, тимчасово непрацюючий, раніше не судимий.

Як вбачається із обвинувального акту, постановою райсуду від 17 травня 2021 року обвинуваченого було визнано винуватим у вчиненні адмінправопорушення за ч.1 ст. 130 КУпАП, оштрафовано на 17000 гривень і позбавлено права керування транспортними засобами на рік.

Незважаючи на це, 24 листопада 2021 року, близько 23.00, обвинувачений їхав мопедом без реєстраційного номера у селі Городниця, де був зупинений патрульними. Його дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 382 КК “Невиконання судового рішення”.

До суду справа надійшла уже з укладеною угодою між обвинуваченим та прокуратурою, яку суд 24 грудня і затвердив. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив узгоджене покарання. Йдеться про рік тюрми, звільненні від його відбування, призначення року іспитового строку.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.
Втім, неприємності для порушника на цьому не завершуються.

На розгляді Гусятинського районного суду стосовно цього ж чоловіка перебуває іще одна справа за ст. 130 КУпАП (нетверезе кермування). Тож порушникові ще й загрожує 34000 грн штрафу. Розгляд справи запланований на 25 січня.

Читайте також:
На Борщівщині юнака, який скоїв п’яне ДТП, не оштрафували, але призвали в армію