П’ятниця , 26.04.2024

Нетверезий водій з Микулинеччини давав поліцейським 100 доларів, а вони не взяли

За 100 американських доларів житель Микулинецької громади хотів вирішити питання непритягнення його до відповідальності за керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння.

поліція

Про це сьогодні, 24 січня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Під час несення служби співробітники групи реагування патрульної поліції Теребовлянського відділення поліції зупинили за порушення правил дорожнього руху автомобіль марки «Seat Toledo». При спілкуванні поліцейські відчули від водія запах спиртного та запропонували йому пройти освідування на стан алкогольного сп’яніння. Проте чоловік відмовився та почав пропонувати поліцейським 100 американських доларів, аби вони не складали на нього адмінпротокол і відпустили.

Правоохоронці  попередили водія, що за пропозицію та надання службовій особі неправомірної вигоди передбачена кримінальна відповідальність. Та попри це він не зупинився та намагався домовитися з працівниками поліції, аби вони «закрили очі» на його порушення.  Факт пропозиції неправомірної вигоди задокументувала слідчо-оперативна група, яку на місце події викликали інспектори.

Порушником виявився 45-річний житель Микулинецької громади.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 369 (пропозиція та надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Також поліцейські оформили на порушника протокол за ч. 1 ст. 130 (керування транспортним засобом в стані сп’яніння).

За пропозицію хабара водій може отримати 17000 грн штрафу, і також 17000 грн штрафу кермувальникові загрожує за нетверезу їзду.

Слід зауважити, що подібний випадок напередодні вихідних трапився на території Підволочиської громади – там нетверезий водій теж пропонував поліцейським 100 доларів хабара.