Середа , 08.05.2024

У Чорткові судили водія з Сумщини, який у Нагірянці скоїв ДТП з потерпілими

Умовне покарання призначили на Чортківщині водію «VOLKSWAGEN TRANSPORTER», який у травні 2021 року перевищив дозволену швидкість та влетів у відбійник.

ДТП Нагірянка

В аварії постраждали двоє пасажирів. На суди вони просили призначити водію м’яке покарання.

Про це йдеться у вироку Чортківського райсуду від 6 січня 2022. Як вбачається із обвинувального акту, аварія трапилась 4 травня 2021 року о 21.30 у селі Нагірянка Чортківського району. Тоді водій буса на заокругленні дороги, ігноруючи знак про обмеження швидкості до 30 км/год та інші попереджувальні знаки про небезпечний поворот, їхав із швидкість 60 км/год.

Як результат – на згадуваному заокругленні не впорався з керуванням, наїхав на бетонний відбійник та перекинувся. Внаслідок цього постраждали двоє пасажирів авта – пасажирка отримала травми середнього ступеня, пасажир – отримав тяжкі.

Дії обвинуваченого були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст. 286 КК, тобто порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілим  середньої тяжкості тілесного ушкодження та тяжкого тілесного ушкодження відповідно.

Обвинувачений у суді вину визнав, розкаявся. Розповів, що того дня виїхав із Сум разом із батьками. Рухаючись дорогою в селі Нагірянка Чортківського району, він хотів загальмувати, але випадково нажав педаль газу, внаслідок чого автомобіль зіткнувся з бетонним відбійником, а потім – з металевим  і перекинувся.

Потерпілі на суд не приїхали. Вони надіслали заяви, у яких просили справу слухати без них та призначити обвинуваченому максимально можливе м’яке покарання. Суд дослухався. Він, дослідивши матеріали справи, прийшов до переконання про доведеність вини обвинуваченого.

Тож визнав винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив три роки тюрми без позбавлення права керування. На підставі ст. 75 КК звільнив від відбування покарання, призначивши рік іспитового строку.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Читайте також по цій темі:
У Ягільниці жителі Сумської області потрапили в ДТП. Двоє травмованих