Понеділок , 29.04.2024

У “Дженоа” пояснили звільнення Шевченка з посади головного тренера

Спортивний директор італійського футбольного клубу “Дженоа” Йоганнес Шпорс пояснив причини звільнення українського фахівця Андрія Шевченка з посади головного тренера команди.

Нагадаємо, у суботу, 15 січня, “Дженоа” оголосила про відставку Шевченка за 69 днів після його призначення на посаду наставника команди. Під керівництвом українського тренера з листопада 2021 року клуб здобув одну перемогу в 11 матчах.

“Я багато з ним розмовляв, у спілкуванні між нами не було проблем. На жаль, покращень у нашій грі не сталося, а результати, які для нас надто важливі, так і не прийшли. У якийсь момент клуб зрозумів, що у нас не буде достатньо енергії для матчу із “Фіорентиною”, – цитує Шпорса La Gazzetta dello Sport.

За словами спортивного директора італійського клубу, керівництво так швидко ухвалило рішення, оскільки хотіло поставитися до Шевченка чесно та прозоро.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Шевченко має домовленість з клубом, за якою він продовжить роботу з “Дженоа” навіть у тому випадку, якщо команда вилетить до Серії В. Зазначалося, що перед українським тренером поставлено завдання протягом трьох років створити команду, здатну боротися за місця у єврокубках.

45-річний Шевченко очолював збірну України з липня 2016 року до серпня 2021-го. Під його керівництвом команда здобула 25 перемог, 13 разів зіграла внічию та зазнала 14 поразок.

За цей час збірна України не зуміла кваліфікуватись на чемпіонат світу 2018 року, проте дійшла до 1/4 фіналу чемпіонату Європи 2020 року.

У поточному сезоні чемпіонату Італії “Дженоа” з 21 очком посідає передостаннє, 19-те місце у турнірній таблиці.

Читайте також:
Заробіток на ставках Dota 2