Вівторок , 16.04.2024

У Кременці “замінували” гімназію. Хто це зробив і як його покарали?

Кременецький районний суд розглянув справу щодо матері, неповнолітній син якої повідомив про замінування навчального закладу.

Як вбачається із матеріалів, випадок трапився 5 листопада 2021 року у місті Кременець. О 13.30 неповнолітній здійснив виклика спеціальних служб та повідомив, що Кременецька гімназія №3 замінована.

Виклик виявився неправдивим а особу додзвонювача поліцейські встановили і склали на його матір адміністративний протокол за ч. 1 ст. 184 КУпАП (ухилення батьків або осіб, що їх замінюють, від виконання батьківських обов’язків).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді попередження або штрафу у розмірі від 850 до 1700 гривень.

У судовому засіданні  матір школяра  провину не визнала. Повідомила, що виховує сина, старається йому завжди пояснити, що можна робити, а чого не можна.

Жінка вважає, що це могли зробити інші діти. Оскільки в її сина психічні відхилення, тому скориставшись його станом, інші діти могли його намовити на скоєний поступок, або просто сказати що це скоїв він.

Відтак, розглянувши матеріали справи, Кременецький районний суд постановив провадження у справі закрити в зв’язку з відсутністю в діях матері учня складу адміністративного правопорушення.

Постанова судді 14 грудня набрала законної сили.

Читайте також:
На Бережанщині затримали браконьєра, який вбив козулю