П’ятниця , 26.04.2024

У Тернополі через невакциновану продавчиню власник магазину отримав купу неприємностей

У Тернополі суд присудив 17000 штрафу підприємцеві, який допустив до роботи продавчиню без вакцинації та без довідки про  наявність протипоказань до вакцинації.

Чоловік подав апеляцію та отримав замість штрафу усне зауваження.  Про це йдеться у постанові Тернопільського апеляційного суду від 30 грудня 2021 року.

Як вбачається із документу, постановою Тернопільського міськрайонного суду від 30 листопада 2021 року підприємця визнано винним у вчиненні адмінправопорушення за ч.1 ст.44-3 КУпАП та оштрафовано на 17000 грн. Зокрема за те, що 3 листопада 2021 року допустив до роботи працівницю без довідки про вакцинацію чи про протипоказання.

Захисниця ж підприємця просила  закрити провадження, зісилаючись на те, що продавчиня 4 листопада отримала негативний тест на COVID-19, а 7 листопада вакцинувалась.

Також захисниця стверджувала, що у протоколі не вказано, яке ж саме порушення вчинив підприємець: порушення правил щодо карантину людей, порушення санітарно-гігієнічних чи санітарно-протиепідемічних правил і норм. Утім пояснення захисниці суд не взяв до уваги, зіславшись на те, що вони не підтверджені жодними належними доказами та спростовуються матеріалами адміністративної справи.

Апеляційний суд розглянувши скаргу, прийшов до висновку, що висновки суду першої інстанції в частині доведеності вини підприємця у вчиненні правопорушення за ч.1 ст.44-3 КУпАП є обґрунтованими. А от із призначеним покаранням не погодився.

Відтак частково задовольнив апеляційну скаргу підприємця – суд сказав скасувати постанову Тернопільського міськрайонного суду та звільнити його від адмінвідповідальності за малозначністю вчиненого адмінправопорушення, обмежившись усним зауваженням.

Постанова апеляційного суду набрала законної сили 30 грудня.

Читайте також:
Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика станом на 24 січня