П’ятниця , 19.04.2024

У Тернополі військовий попався п’яним за кермом і отримав 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, алкоголь

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 25 вересня 2021 року у Тернополі. На вулиці Степана Будного поліцейські зупинили водія автомобіля “Ауді 100”, який порушив правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні ознаки алкогольного сп’яніння, відтак на місці зупинки йому запропонували пройти огляд.

Чоловік погодився. Алкотестер показав результат 0,72 проміле, що на 0,52 проміле вище допустимої норми і це вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій своєї провини не визнав. Зазначив, що відеозаписи, які містяться на диску, датовані 2018 року, тоді як йдеться про подію, яка мала місце 25 вересня 2021 року. Тому просив вважати їх неналежними доказами у справі.

Окрім того водій просив врахувати те, що він є учасником бойових дій, одружений, на утримання має малолітню доньку, є військовослужбовцем та має численні нагороди за сумлінну службу.

Доводи водія щодо відеозаписів суд визнав безпідставними. Так, запис з відеореєстратора зі службованого авто поліції справді датований 2018 роком, але на записах з нагрудних камер поліцейських дата події вказана правильно.

Також суд зауважив, що на місці зупинки водій погодився з отриманим результатом, який показав алкотестер, і не виявив бажання проїхати у медичний заклад для повторного огляду.

Отож, дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Ауді 100” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

У грудні постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
2,38 проміле: на Шумщині спіймали дуже п’яного водія, але не змогли його покарати