П’ятниця , 19.04.2024

Жителька Чортківщини під час сімейного конфлікту порізала шию своєму малолітньому синові

Шість місяців арешту присудили на Тернопільщині жінці, яка порізала під час сварки із співмешканцем горло та пальчик своєму сину. Причиною сварки стали ревнощі.

Про це йдеться у вироку Чортківського райсуду від 17 грудня 2021 року. Фігурантка справи – із середньою освітою, непрацююча, неодружена, має на утриманні трьох малолітніх дітей, раніше не судима.

Як вбачається із обвинувального акту, випадок трапився 3 березня 2020 близько 11.30. Тоді обвинувачена, перебуваючи у стані сп’яніння, під час сварки із співмешканцем обхопила однією рукою свого малолітнього сина, притиснула до себе, приставила ніж до шиї та стала погрожувати. Співмешканець та ще одна людина, що перебувала на той момент у будинку, просили жінку покласти ніж, що вона й зробила.

Втім за 10 хвилин ситуація повторилась. Обвинувачена знову схопила свою дитину, приставила ніж та, погрожуючи вбити і утримуючи лезо біля шиї, нанесла один поріз шиї та підборіддя, а також – пальця на лівій ручці. На зауваження присутніх знову ж таки поклала ніж, після чого всі кинулись надавати дитині медичну допомогу.

Дії обвинуваченої були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст. 125 КК, як  умисне заподіяння легких тілесних ушкоджень із короткочасним розладом здоров`я  та за ч.1 ст.129 КК, тобто як погроза вбивством.

Як випливає із подальших пояснень свідків, випадок трапився у будинку співмешканця. Напередодні до нього приїхали знайомі, з якими розпивали алкоголь. Надалі обвинувачена приревнувала свого співмешканця до знайомої, що була з ними. Після порізу дорослі вигадали історію про падіння з велосипеда. Утім патрульні, які прибули на місце, спершу побачили кров, а потім знайшли і дитину, накриту покривалом. Про скандал поліцію повідомили сусіди.

У суді обвинувачена вину визнала, розкаялась. Сказала, що коли схопила дитину, то погрожувала вбити і його, і себе, але насправді такого наміру не мала. Мовляв, просто хотіла налякати співмешканця. Але дитина якось дьоргнула головою раптово, тому отримала поріз. Коли вона побачила поріз у дитини, перестала сваритись і почали надавати допомогу. Також жінка просила суд суворо не карати та сказала, що любить своїх дітей.

Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку про доведеність вини обвинуваченої. Відтак визнав її винною у вчиненні вищезгаданих злочинів та присудив за легкі тілесні – 3 місяці арешту, за погрозу вбивством – 6 місяців.

За сукупністю злочинів, шляхом поглинання більш суворим покаранням менш суворого, визначив остаточне покарання у вигляді 6 місяців арешту. Вирок набрав законної сили 17 січня.

Олена ПЕТРОСЮК

Читайте також:
На Чортківщині пенсіонер втопився після падіння у криницю