П’ятниця , 19.04.2024

Заміна чи одужання: що чекає Олену Білосюк після позитивного тесту на коронавірус

Новина про позитивний тест на коронавірус для Олени Білосюк (Підгрушної), що, як грім серед ясного неба, підірвала українську біатлонну спільноту в перший день лютого, і далі залишається найбільш обговорюваною перед стартом Олімпійських ігор.

По-перше, Олена є однією з лідерок жіночої збірної, і розглядалася основною спорсменкою для участі в змішаній естафеті. Її старт відбудеться вже у суботу, 5 лютого, об 11.00, отож, Білосюк цю гонку точно пропустить. Відсутність Олени, звісно, позначиться на перспективах нашої збірної в цій естафеті (її розглядали, як один з медальних шансів), адже тренерський штаб залишився з Юлією Джимою, яка дуже нестабільна цьогоріч в стрільбі, а на друге місце в естафеті (в команді загалом по двоє чоловіків і жінок) тепер вибору практично немає – Валя Семеренко, а також Блашко і Петренко цього сезону дуже поступаються в швидкості лідеркам інших команд-фаворитів. Тому шанси для українців в суботній гонці тепер значно знизилися…

По-друге, Олена – основний фінішер і в українській команді в класичній жіночій естафеті, яка запланована на 16 лютого. Якщо Олена до того часу не відновиться, то це буде непоправна втрата для української команди, адже тренери збірної неодноразово наголошували, що замінити її на цій позиції немає ким. А жіноча біатлонна естафета традиційно найсильніший вид олімпійської програми для України.

Однак альтернативні варіанти все ж розглядалися. Вчора стало відомо, що збірна України таки одним з варіантів розглядає заміну Олени Білосюк і дозаявку Анастасії Меркушиної, яка до того була в статусі запасної. Заміну можна було зробити до кінця доби 2 лютого, і поки зі штабу немає інформації, чи вона проведена.