Четвер , 28.03.2024

Для кого підійде Windows 10 Home — огляд версії

Для роботи на будь-якому комп’ютері або ноутбуці спочатку потрібно встановити туди операційну систему.

Від того, яка ОС обрана, залежать можливості пристрою та швидкість його роботи. Один з найсучасніших варіантів — Microsoft Windows 10 Home, що підходить більшості користувачів.

Чи може версія Home замінити Pro?

Windows 10 Home зможе впоратися із завданнями малого та середнього бізнесу, залишаючи при цьому більше місця на жорсткому диску. Навіщо купувати зайвий функціонал, якщо в ньому немає потреби. Стандартні інструменти, що поставляються разом із версією Home, дозволяють вести облік, налагодити комунікацію з клієнтами та адмініструвати декілька пристроїв, підключених у межах однієї мережі.

Популярні особливості «домашньої» версії

До Windows 10 Home входить декілька корисних інструментів та можливостей, що роблять користування цією ОС зручним та безпечним:

  • Windows Hello захищає комп’ютер або ноутбук від доступу зловмисників. Ця функція дозволяє запустити систему за відбитком пальця, райдужці ока або обличчю.
  • Функції Hiberboot и InstaGo відповідають за швидке завантаження системи та вихід зі сплячого режиму. Найбільш актуальними вони стануть для тих, хто хоче зекономити час на рутинних процесах.
  • Браузером за замовчуванням встановлений Microsoft Edge. Він йде у пакеті з ОС, тож не потребує додаткової інсталяції. Працюючи на тому самому движку, що й Chrome, він конкурентний та сучасний. Одна з приємних особливостей Edge — можливість працювати з розширеннями, що були створені для інших браузерів. Так само як і Chrome, його можна синхронізувати на декількох пристроях одночасно.
  • Для більш зручної роботи та сортування робочих завдань можна створити окремі віртуальні робочі столи. Їх кількість не обмежена, тоже користувач може керувати процесами на потрібному для себе рівні.

Чому варто придбати офіційну версію Windows 10 Home?

Усі «фішки», що перераховані вище, будуть гарантовано працювати тільки за умови встановлення офіційної версії ОС. Збірки, які можна нелегально але безкоштовно завантажити з мережі, часто працюють з багами або містять прихований функціонал для хакерів. Щоб упевнитися, що дані та система залишаються під контролем, рекомендовано користуватися операційними системами від офіційного постачальника. Це гарантує їх стабільну збірку та роботу без багів.