П’ятниця , 29.03.2024

На Борщівщині невакцинований власник магазину отримав 17000 грн штрафу

На Борщівщині судили підприємця, що працював у власному магазину без довідки про вакцинацію чи наявності негативного тесту на COVID-19.

Чоловікові присудили 17000 гривень штрафу. Про це йдеться у постанові Борщівського райсуду від 16 грудня 2021 року.

Як випливає із матеріалів справи, 13 листопада 2021 року о 12 год. 20 хв. він працював у власному магазині на площі Галицька в смт Мельниця-Подільська без підтверджуючих документів про вакцинацію або негативного тесту на COVID-19, чим порушив п.1 протоколу №13 від 20.10.2021 позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській облдержадміністрації.

Однак під час розгляду справи підприємець вини не визнав. Сказав, що не вакцинувався і вакцинуватися не буде. Адже переконаний, що вакцинація йому протипоказана за станом здоров’я. Розповів, що стан здоров`я у нього погіршується при зміні погодних умов, піднімається артеріальний тиск, через що він звертається за медичною допомогою.

Також зазначив, що сімейний лікар йому роз’яснила, що якщо він не бажає вакцинуватися і вважає, що це може зашкодити його здоров’ю, та наразі може не вакцинуватися. Причому, будь-яких заключень чи висновків на підтвердження своїх тверджень не надав.

Суд, дослідивши матеріали справи, побачив у його діях ознаки правопорушення за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП. Відтак визнав винним та призначив 17000 гривень штрафу.

Підприємець не погодився з рішення суду 1-ї інстанції та подав апеляційну скаргу, однак із запізненням. А суд не побачив підстав для поновлення строку на апеляційне оскарження.

Читайте також:
У Борщеві підприємиця за порушення карантину отримала 17000 грн штрафу