Четвер , 25.04.2024

Пенсіонер з Гусятинщини зрубав два дерева і отримав умовний термін

На Гусятинщині судили чоловіка, що разом із знайомим зрізали у ботанічному заказнику загальнодержавного значення «Яблунівський» два дерева породи граб.

сокира дерево

Чоловіку присудили умовне покарання. Про це йдеться у вироку Гусятинського райсуду від 2 лютого 2022 року. Фігурант справи – пенсіонер, із середньою спеціальною освітою, одружений, раніше не судимий.

Як випливає із обвинувального акту, 5 січня обвинувачений разом із чоловіком, матеріали щодо якого виокремлені в окреме провадження, в урочищі «Дача Яблунів» Копичинського лісництва зрубали два граба, діаметром пнів 12 та 16 см. Цим завдали збитків  навколишньому природному середовищу на суму 258,50 гривень.

Їхні дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.3 ст. 246 КК, тобто незаконна порубка дерев у лісах, вчинена  на території природно-заповідного фонду.

Надалі, 18 січня, обвинувачений пішов на угоду з прокуратурою про визнання винуватості, яку 2 лютого суд і затвердив. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив узгоджене покарання.

Йдеться про 3 роки тюрми, звільненням від їхнього відбування з призначенням року іспитового строку. Наразі вирок законної сили не набрав.

Читайте також:
Сума збитків – більше мільйона: у Кременці пограбували ювелірний магазин