Субота , 20.04.2024

Схема “помінялися місцями” не спрацювала: у Борщеві п’яна водійка отримала 17000 грн штрафу

Борщівський районний суд призначив покарання для водійки, яка керувала автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 3 листопада 2021 року у місті Борщів. Близько 16.00 на вулиці Бандери працівники поліції зупинили водійку автомобіля “Шевроле Авео”, яка порушувала правила дорожнього руху – перед початком виконання маневру обгону не увімкнула покажчик повороту.

Під час спілкування у кермувальниці були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Втім, від проходження огляду на стан сп’яніння жінка на місці зупинки відмовилася. Також відмовилася і проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

На порушницю склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні жінка своєї провини не визнала. Заявила, що автомобілем не керувала. Пояснила, що вона сиділа на передньому пасажирському сидінні, а за кермом була її подруга. Після зупинки поліцейськими пересіла на місце водія, а подруга – на заднє пасажирське сидіння.

У судовому засіданні поліцейський розповів, що після зупинки автомобіля він через 3-5 секунд підійшов до дверей водія. З автомобіля ніхто не виходив. За кермом була жінка з ознаками сп’яніння, на якому згодом і склали адмінпротокол.

При перегляді відеозапису з місця події, суддя зауважив, що водійка не заперечувала факту керування автомобілем.

Аби забезпечити справу необхідними доказами, працівники поліції додали також відеозапис з міських камер відеоспостереження. Адвокат водійки у свою чергу наголошував, що ці записи не можуть бути допустимими доказами, оскільки до матеріалів не долучено документів, які б підтверджували законність встановлення цих камер та не долучено сертифікатів про їх повірку.

Дослідивши матеріали справи, Борщівський районний суд постановив водій автомобіля “Шевроле Авео” визнати винною у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Порушниця не погодилася із цим рішенням і подала апеляційну скаргу. Однак Апеляційний суд рішення суду першої інстанції залишив без змін.

Постанова Борщівського районного суду 18 січня набрала законної сили.

Читайте також:
2,06 проміле: на трасі Львів – Тернопіль спіймали дуже п’яного водія