Середа , 24.04.2024

Тернопільський ресторатор в апеляційному суді оскаржив 34000 грн карантинного штрафу

Відомий тернопільський ресторатор за порушення карантину отримав 34000 грн штрафу, однак згодом в Апеляційному суді оскаржив постанову суду першої інстанції.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 5 листопада 2021 року у Тернополі. Керівником закладу громадського харчування було допущено розміщення відвідувачів у кількості більше 4 осіб за одним столом.

Таким чином підприємець порушив постанову Кабміну “Про захист населення від інфекційних хвороб”.

На ресторатора склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей).

У судове засідання підприємець не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому суд розглянув справу без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив власника ресторану визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень.

Підприємець не погодився із таким рішенням та подав апеляційну скаргу. Апеляційний суд прийшов до висновку, що суд першої інстанції не вивчив повно і всебічно матеріали справи і відповідно прийняв необ’єктивне рішення.

Відтак, Апеляційний суд скасував постанову суд першої інстанції. Отож, ресторатору не доведеться платити штрафу.

Читайте також:
У Тернополі через невакциновану продавчиню власниця кіоску отримала 17000 грн штрафу