Субота , 20.04.2024

У Тернополі п’яний водій помінявся з пасажиром місцями. Як його покарали?

Штраф з позбавленням права керування на рік присудили у Тернополі водію «Kia Ceed», на якого склали адмінпротокол за п’яну їзду.

поліція, штраф

У суді чоловік стверджував, що він був пасажиром, а не водієм. Про це йдеться у постанові Тернопільського міськрайонного суду від 6 грудня 2021 року.

Як випливає із адмінпротоколу, 1 липня 2021 року опівночі на вул. Острозького, 21 у Тернополі водій керував «Kia Ceed» з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Від огляду на місці та у медзакладі відмовився.

У суді водій з адвокатом  повністю заперечили адмінпротокол і подали клопотання про закриття провадження, зісилаючись на відсутність доказів того, що саме цей водій був за кермом на момент складання протоколу. Начебто автівкою керувала інша людина, а чоловік, якого хочуть притягнути до відповідальності, був пасажиром.

Однак суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку про доведеність вини зібраними доказами. Серед таких доказів – відео з камер поліцейських, на якому видно, що “особи в автомобілі після його зупинки здійснюють дії по переміщенні із водійського на пасажирське місце”, а також чоловік, на якого склали протокол у підсумку, спочатку говорив, що справді керував автомобілем, проте згодом змінив свої пояснення.

Як результат розгляду – суд визнав його винним у вчиненні адміністративного правопорушення за ч.1 ст. 130 КУпАП, присудив 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування на рік.

Чоловік з таким рішенням не згідний, подав апеляцію. Розгляд справи призначено на 10 лютого.

Читайте також:
Протягом січня на дорогах Тернопільщини правоохоронці виявили 159 нетверезих водіїв