Четвер , 28.03.2024

У Тернополі підприємець не пустив перевірку до нічного клубу і отримав за це 17000 грн штрафу

17000 гривень штрафу присудили у Тернополі підприємцеві, що двічі не допустив працівників поліції для перевірки довідок про вакцинацію або про наявність протипоказань у відпочивальників.

Про це йдеться у постанові Тернопільського міськрайонного суду від 21 січня 2022 року. Як випливає із матеріалів справи, 11 грудня 2021 близько 22.15 ФОП під час перевірки закладу “Ріверсайд”, що по вул. Чумацька, 1А у Тернополі, не допустив працівників поліції, чим вчинив правопорушення за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП.

Аналогічне порушення ФОП вчинив і 12 грудня 2021 року о 22 год. 45 хв. Відповідно на ФОП було складено два адмінпротоколи, відкрито два провадження, які суд об’єднав в одне.

На судове засідання ФОП не з’явився. Однак його захисник надіслав заяву про слухання справи у їх відсутності з наданими пояснення по суті справ. Зокрема, у заяві він просив закрити провадження, зісилаючись на відсутність доказів, які б підтверджували, що він є суб’єктом вказаного адміністративного правопорушення, що він на той час був відповідальною особою, на яку внутрішніми документами покладено обов’язок дотримувати карантинні заходи у закладі. Також стверджував, що немає відомостей, чи здійснює цей ФОП у вказаному у протоколах закладі господарську діяльність.

Суд дослідив матеріали справи і прийшов до висновку про наявність в діях ФОПа ознак вищезгаданого адмінправопорушення, визнав винним та призначив 17000 гривень штрафу.

Читайте також:
У Тернополі через невакциновану продавчиню власниця кіоску отримала 17000 грн штрафу