Четвер , 28.03.2024

Україна дає відсіч: 3,5 тисячі загиблих і 200 полонених росіян

Російські війська понесли дуже великі втрати – станом на ранок 26 лютого більше 3,5 тисяч загиблих росіян і майже 200 полонених.

Про це повідомив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, інформує “Українська правда”.

“Станом на сьогоднішній ранок маємо більше 3,5 тисяч загиблих росіян і маємо трохи менше як 200 полонених”. – зазначив Подоляк.

За його словами, Збройні сил України з поліцією і теробороною повністю контролюють всю ситуацію і всю територію України.

Зокрема, після запеклих боїв, які тривали цієї ночі, місто Васильків на Київщині залишилося під контролем України.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі телеканалу “Рада” також заявив, що ситуація в Києві контрольована на 100%, і в Росії немає жодних шансів захопити місто.

“На будь-якому напрямку, де відбувається те чи інше боєзіткнення, українські ЗСУ, Нацпол, навіть тероборона отримують перемогу. Сьогоднішня ніч показала, що ніяких шансів у Російської Федерації точно нема і точно не буде”. – зазначив радник глави Офісу президента.

За словами Подоляка, Росія розраховувала на бліцкриг у Києві, якого не сталося.

“Тому вони в цю ніч мали зламати нашу оборону. Тому і ДРГ, і обстріли, причому обстріли житлових кварталів… і висадка десанту, і спроби зайти бронетехнікою – все це абсолютно професійно відбито нашими Збройними Силами. Нацполи, тероборона працюють дуже, дуже добре в місті Києві”, – сказав він.

Радник глави ОП додав, що ворожі диверсійно-розвідувальні групи, яких було багато на початку, “зараз всі практично зафіксовані і частково вже знищені”.

“Якщо ЗСУ працює по околицях міста, не дає розвернутись суттєвим підрозділам російської армії, то в самому місті абсолютно ефективно працюють саме загони тероборони. З’ясувалося, що люди виходять і захищають свої будинки. Це все те, чого не чекали аналітики російського генштабу”, – зазначив він.

Читайте також:
Війна в Україні: оперативна інформація станом на 06:00 26 лютого