П’ятниця , 26.04.2024

На Бучаччині скутерист, який давав поліції хабаря, отримав 17000 грн штрафу

17000 гривень штрафу присудили скутеристу, що пропонував 500 грн хабаря за нескладання на нього протоколу за п’яну їзду. Випадок трапився на Бучаччині.

Про це йдеться у вироку Бучацького райсуду від 16 лютого 2022 року. Фігурант справи – уродженець села Костільники Бучацького району, із середньою освітою, одружений, непрацюючий, раніше не судимий.

Як випливає із матеріалів справи, 25 жовтня 2021 у смт Золотий Потік патрульні поліцейські зупинили скутериста, який їхав без шолома, а сам транспортний засіб був без номерних знаків. Під час спілкування з ним, патрульні помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння, а відтак запропонували пройти огляд. Однак скутерист відмовився від огляду що на місці, що у медзакладі.

Коли ж поліцейські почали складати протоколи, почав пропонував неправомірну вигоду, витягнув 500 грн та поклав інспекторці на коліна. Такі дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 369 КК, тобто пропозиція та надання службовим особам неправомірної вигоди, за невчинення службовими особами, в інтересах того, хто дає таку вигоду, дій з використанням наданого їм службового становища.

Надалі обвинувачений пішов на угоду з прокуратурою, яку суд 16 лютого затвердив. Він визнав чоловіка винуватим у вчиненні злочину за ч.1 ст. 369 КК та присудив узгоджене покарання – 17000 гривень штрафу.

Вирок поки що законної сили не набрав.

Рішення суду у справі щодо нетверезої їзди наразі ще немає. Розгляд призначений на березень. Окрім того, чоловік не згідний із іншими порушеннями, зокрема із накладеною на нього постановою про притягнення до адміністративної відповідальності за ч.ч.5,6 ст.121 КУпАП (керування без шолома, керування транспортним засобом без номерного знака) та ч.ч.4,1 ст.126 КУпАП (керував без поліса обов’язкового страхування та без посвідчення водія) та штрафом у 20400 грн. Справу у суді 1-ї інстанції програв, але подав апеляцію.

Читайте також:
На Тернопільщині у нетверезих водіїв уже вилучили 88 автомобілів