Четвер , 28.03.2024

На Монастирищині вчора гасили чотири пожежі сухої трави

Чотири пожежі сухої трави виникли у п’ятницю, 17 березня, на Монастирищині.

Про це інформують у прес-службі Головного управління ДСНС України у Тернопільській області.

Так, о 14:22 в селищі Коропець виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі 0,5 га. Пожежу ліквідовано черговою зміною місцевої пожежної команди селища Коропець.

О 15:54 в селі Вістря Коропецької територіальної громади виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі 1 га. Пожежу ліквідовано черговою зміною місцевої пожежної команди селища Коропець.

О 16:19 в селі Красіїв Монастириської територіальної громади виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі 2,5 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 4-го державного пожежно-рятувального загону Головного управління.

О 19:24 в селі Дубенка Монастириської територіальної громади виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі 3,5 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 4-го державного пожежно-рятувального загону Головного управління.

Загалом на Тернопільщині за минулу добу рятувальники ДСНС ліквідували 30 пожеж сухої трави.

Нагадаємо, кілька днів тому олова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш заявив, що паління трави в умовах воєнного часу буде прирівнюватися до диверсії.

Влада та рятувальники ДСНС закликають мешканців області не спалювати суху траву, адже це шкодить довкіллю та відволікає силові структури від інших завдань, які зараз виникають в умовах воєнного стану.

Читайте також:
Пожежа на Гусятинщині: згоріла господарська будівля (ФОТО)