Четвер , 28.03.2024

Шість пожеж за добу: на Бучаччині вчора спалили майже 9 гектарів сухої трави

Надзвичайні новини: минулої доби рятувальники ДСНС на Бучаччині ліквідували 6 пожеж сухої трави. Загальна площа території, охопленої вогнем, становила близько 9 гектарів.

Зокрема, об 11:21 поблизу села Золотий Потік виникла пожежа сухої трави на відкритій території двома осередками на площі орієнтовно 1,8 га.

А в 11:28 у селі Новосілка Бучацької територіальної громади горіла суха трава на відкритій території площею 1,5 га.

О 12:57 у селі Переволока Бучацької територіальної громади сталася пожежа сухої трави на відкритій території площею 2 га.

О 13:34 у місті Бучач на вул. Калинова – пожежа на відкритій території на площі 0,15 га.

О 17:04 у селі Пишківці Трибухівської територіальної громади на відкритій території на площі 1,5 га.

І о 18:58 у селі Золотий Потік Золотопотіцької територіальної громади трапилася пожежа сухої трави на відкритій території площею 1,7 га.

Загалом, минулої доби на Тернопільщині надзвичайники ліквідували 49 пожеж, з яких 42 – паління сухої трави та сміття на відкритій території, інформують у прес-службі обласного управління ДСНС.

Рятувальники вкотре нагадують: навмисні підпали, зокрема сухої рослинності, в умовах воєнного стану розцінюються як кримінальний злочин, який передбачає покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років із конфіскацією майна!

Тож громадян закликають утриматися від спалювання сухої рослинності на присадибних ділянках та відкритих територіях. Не будьте ворогом в тилу, не знищуйте землю, на якій живете!

Читайте також:
В Оришківцях під час спалювання сухої трави загинув чоловік