Четвер , 28.03.2024

У жителів Полтавщини поліція вилучила 11 російських танків (ВІДЕО)

 За місяць війни на Полтавщині правоохоронці вилучили у місцевих мешканців 11 ворожих танків, які якимось чином опинилися у них після російського вторгнення.

Про це інформує пресслужба поліції Полтавської області.

“Від початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну поліцейські Полтавщини вилучили з незаконного обігу 11 танків, 2 бронеавтомобіля, 8 кулеметів, 9 автоматів, 5 гвинтівок, 10 пістолетів, близько 4000 патронів різного калібру, 14 гранат та близько 200 одиниць інших боєприпасів”. – повідомив начальник поліції Полтавщини Євген Рогачов.

Правоохоронці закликали повідомляти до поліцію у разі виявлення ворожої військової техніки чи боєприпасів.

Через зброю поліцейські на Полтавщині розслідують 31 кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ.

Санкція статті передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі.

У разі виявлення в лісосмугах, лісах, полях чи на узбіччях доріг зброї, боєприпасів, військової техніки, інших небезпечних чи підозрілих предметів, українцям радять повідомляти у поліцію.

Також поліцейські рекомендують не зберігати ворожу техніку та боєприпаси вдома, а добровільно здати правоохоронцям. Цю техніку захисники потім використають проти окупантів.

Читайте також:
Оперативна інформація Генштабу ЗСУ станом на ранок 26 березня (ВІДЕО)