П’ятниця , 29.03.2024

“За 26 років жоден бандерівець мене не вкусив і не перегриз горло” – білоруський футболіст

Українці захищають свою батьківщину від нападу російських окупантів і робитимуть це, поки не помруть, бо українську волю і дух не зламати.

Так вважає колишній футболіст та колишній головний тренер київського “Динамо” білорус Олександр Хацкевич, про що розповів блогу “Отражение”.

“Я чудово розумію українську мову, можу нею спілкуватися. Але більше думаю і говорю російською. Так вийшло – і нічого. Ніколи не було через це негативу, за 26 років жоден бандерівець мене не вкусив і не перегриз горло. Не розумію, звідки ці фейки, що тут когось залякують через мову. Не побачив цього ні у Львові, ні в Івано-Франківську, ні в Ужгороді – найзахідніших точках. Хочеться, щоб “рятівників” України та їхніх дітей привезли сюди на автобусну екскурсію. Нехай побачать усе, що вже наробили.

Я бачу, як люблять тут свою країну. І мені іноді навіть соромно за білорусів. У нашому гімні є слова: “Мы, беларусы – мірныя людзі”. І цим багато що сказано. А в українському гімні звучить фраза: “Душу, тіло ми положим за нашу свободу”. Ось хлопці й пішли боронити свою батьківщину. І робитимуть це, поки не помруть. Українську волю та дух не зламати – це має знати кожен окупант. Країна з 2014 року перебуває в стані війни та навчилася давати відсіч. Народ став згуртованішим”, – сказав Хацкевич.

Також фахівець розповів, що наразі він перебуває із сім’єю в Києві.

Білоруський футболіст Олександр Хацкевич виступав за київське “Динамо” у період з 1996 до 2004 року. У складі біло-синіх провів майже півтори сотні матчів, будучи одним із лідерів команди.

Після завершення кар’єри футболіста працює тренером. У період 2017-19 рр. працював на посаді головного тренера київського “Динамо”.

Читайте також:
У Макарові внаслідок обстрілу хлібозаводу загинуло 13 людей