П’ятниця , 26.04.2024

Житель Підволочищини спиляв дві черешні у заповіднику і отримав два роки умовно

Житель Підволочищини спиляв дві черешні у заповіднику “Медобори” та заробив кримінальну справу.

Обвинуваченому присудили три роки обмеження волі, але звільнили від їхнього відбування та призначили два роки іспитового строку.

Про це йдеться у вироку Підволочиського району від 18 лютого 2022. Фігурант справи – із середньою освітою, розлучений, непрацюючий, засуджений 2 грудня 2021 року вироком Підволочиського райсуду за ч. 1 ст. 310 КК “Посів або вирощування снотворного маку чи конопель” та ч. 1 ст.309 КК “Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту” до 2 років обмеження волі, звільнений від відбуття покарання з призначенням двох років іспитового строку.

Як вбачається із обвинувального акту, 22 травня 2021 житель села Богданівка зрізав дві черешні на території  Вікнянського лісництва природного заповідника «Медобори», що поблизу с. Остап’є Скалатської громади, чим заподіяв державним інтересам матеріальну шкоду на суму 225 грн. Його дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.3 ст. 246 КК, тобто незаконна порубка лісу, вчинена у заповідниках або на територіях чи об’єктах природно-заповідного фонду.

До суду справа надійшла уже з угодою про примирення між обвинуваченим та представником заповідника. 18 лютого суд її затвердив, визнав чоловіка винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив узгоджене покарання – 3 роки обмеження волі.

За сукупністю злочинів, шляхом часткового складання покарання, призначеного за цим вироком, із покаранням, призначеним за вироком Підволочиського районного суду Тернопільської області від 2 грудня, за яким йому призначено покарання у виді до 2 років обмеження волі, призначив остаточне покарання у виді обмеження волі строком на три роки.

Наразі вирок законної сили не набрав.

Читайте також:
На Тернопільщині за повторну п’яну їзду порушників відправлятимуть на фронт