П’ятниця , 26.04.2024

Арестович: Нам не потрібні мертві герої Маріуполя, контрнаступ буде 101%

За словами Арестовича, відповідна робота вже ведеться.

Фейгій і Арестович

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович вважає, що контрнаступ Збройних сил України на оточений російськими окупантами Маріуполь буде. Імовірність цього він оцінив у 101%.

В інтерв’ю російському правозахиснику Марку Фейгіну, у п’ятницю, 22 квітня, Арестович сказав, що контранступ на Маріуполь – це питання часу, а рішення ухвалюватиме Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

“Ми всі сподіваємося, що вдасться звільнити Маріуполь політико-дипломатичним чи військовим шляхом. Сподіваємося, але на відміну від тих, хто просто сподівається, ми ще й працюємо над цим. Нам не потрібні мертві герої, нам потрібні всі живі до останнього. Ми робимо, все, щоб їх забрати звідти. Але є об’єктивна реальність. Контрнаступ буде 101%, я впевнений. Питання тільки коли, якими силами і куди”, – сказав він.

Також Арестович зазначив, що окупантам “не вдається перевести тактичні зусилля навіть у тактичний успіх. А вже про перехід до оперативного рівня розвитку в принципі не йдеться”.

Нагадаємо, раніше Путін наказав Шойгу скасувати штурм “Азовсталі” в Маріуполі, але війська РФ продовжують атаки.

Президент Володимир Зеленський своєю чергою заявив, що знищення захисників Маріуполя означатиме припинення всіх переговорів.

Читайте також:
Оперативна інформація Генштабу ЗСУ станом на ранок 23 квітня (ВІДЕО)