Четвер , 28.03.2024

Фотографа Макса Левіна вбили росіяни двома пострілами – Офіс генпрокурора

В Офісі генпрокурора повідомили, що беззбройного фотографа Максима Левіна вбили двома пострілами зі стрілецької зброї.

За даними слідства, у березні зник зв’язок з Левіним, який висвітлював події, пов’язані з військовою агресією Російської Федерації на території Київської області.

Зв’язок із Левіним обірвався 13 березня. На власному авто він поїхав фотографувати бойові дії. За словами друга, залишив машину біля села Гута Межигірська, що у Вишгородському районі Київщини, та пішов у бік села Мощун.

З телефону журналіста надійшло повідомлення об 11:23, після чого він більше не виходив на зв’язок і не з’являвся в мережі.

Тіло журналіста знайдено 1 квітня на території села Гута Межигірська Вишгородського району.

За попередньою інформацією беззбройного Максима Левіна військовослужбовці збройних сил РФ вбили двома пострілами зі стрілецької зброї.

Максу Левіну було 40 років. Стати фотографом він мріяв з 15, у шкільні роки відвідував фотогурток. Здобув освіту інженера комп’ютерних систем “на догоду батьку” і після того пішов у професію мрії.

Працював у штаті або на фрілансі для різних видань і агенств: від журналу “Пенсія” до українського агентства УНІАН і міжнародних Associated Press, Reuters. 10 років віддав виданню Lb.ua.

У 2020 році перейшов у hromadske як відеограф.

Працював у гарячих точках: під час Революції гідності та на війні з 2014 року. Зокрема, був в Іловайському котлі, звідки виходив разом із українськими добровольцями.

Указом Петра Порошенка в 2015 нагороджений орденом “За заслуги” ІІІ ступеня.

Був одружений, мав чотирьох синів.

Левін був співзасновником журналістського проекту AFTERILOVAISK та соціального проекту “Батьківський клуб”.

Читайте також:
Оперативна інформація Генштабу ЗСУ станом на ранок 2 квітня (ВІДЕО)