П’ятниця , 29.03.2024

На півночі Тернопільщини внаслідок ракетного удару відбувся витік аміаку

Внаслідок вчорашнього ворожого авіаудару у Кременецькому районі було пошкоджено 6 резервуарів, у яких зберігалися мінеральні добрива.

Про це сьогодні, 5 квітня, під час брифінгу повідомили голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш та начальник Головного управління ДСНС України у Тернопільській області Віктор Маслей.

Нагадаємо, як уже повідомлялося, вчора ввечері та сьогодні вночі із території республіки білорусь двома російськими літаками було завдано ракетного удару.

Цілями рашистів мали стати об’єкти у кількох західних областях.

Українськими засобами протиповітряної оборони було знищено три крилаті ракети, четверта – була пошкоджена, що не дало їй можливості точно потрапити в ціль.

Так ось, уламки однієї з ракет потрапили на цивільний об’єкт, розташований у Кременецькому районі і пошкодили 6 резервуарів, в яких зберігалися мінеральні добрива для потреб сільського господарства.

Внаслідок пошкодження відбувся витік хімічних речовин і їх потрапляння на поверхню грунту.

Сьогодні зранку, станом на 7.00, забруднення грунтових вод не було зафіксовано. Також не було зафіксовано забруднення і в обід.

Але сьогодні, о 17.00 під час чергових замірів фахівці помітили зростання рівня аміаку у грунтових водах. Відтак, мешканцям населеного пункту, в межах якого трапився інцидент, не рекомендується вживати воду з криниць в якості питтєвої, а також варто утриматися від вилову риби в річці Іква.

Наразі влада області організовує підвіз питтєвої води до населеного пункту, де виникла така екологічна ситуація.

Світлана РИБКА

Читайте також по цій темі:
Вночі над західними областями збили чотири ворожі ракети