П’ятниця , 29.03.2024

Сергій Надал: У Тернопіль прибули три тролейбуса Skoda, ще один – в дорозі

Незважаючи на війну, продовжується оновлення рухомого складу комунального громадського транспорту Тернополя.

З Чехії прибуло три низькопідлогових тролейбуса Skoda. Ще один тролейбус готують до відправлення в Тернопіль з словацького міста Прешов.

Офіційна інформація

Як повідомили у КП “Тернопільелектротранс”, прибули три низькопідлогових тролейбуси з чеського міста Маріанські Лазні. Ще одну одиницю електротранспорту готують до відправлення в Україну з міста Прешов (Словацька Республіка).

«Один з тролейбусів вже виїхав на вулиці міста. Працює він на міському маршруті №2 «Вул. Тролейбусна – вул. Лесі Українки». Ще дві одиниці електротранспорту наразі готують до виїзду», – йдеться у повідомленні комунального підприємства.

Пряма мова мера

Міський голова Тернополя заявив, що в місті триває транспортна реформа, головна мета якої – створити максимально комфортні умови для пасажирів. Саме для цього, ще до війни, місто заключала угоди про купівлю великих та середніх автобусів та тролейбусів. Більше того, сьогодні, коли у Тернопіль прибуває велика кількість вимушених переселенців, збільшення парку комунального транспорту дуже актуальне.

«Для мерії, у пріоритеті – саме великі та середні низькопідлогові автобуси та тролейбуси, які найкраще задовольняють потреби тернополян, у тому числі для жінок з колясками та людей з особливими потребами. Також поява нових тролейбусів необхідна через збільшення кількості переселенців – жертв московської агресії», – заявив Сергій Надал.

Основні переваги низькопідлогових тролейбусів

  1. Комфорт. Комфортний громадський транспорт, просторий салон, чистота – це головна перевага низькопідлогових тролейбусів.
  2. Доступність. Низькопідлогові тролейбуси доступні для людей з інвалідністю та батьків, які перевозять дітей у колясках.
  3. Економія. Усі пільгові категорії без обмежень, а також пенсіонери, учні та студенти щодня їздять у комунальних автобусах і тролейбусах БЕЗКОШТОВНО.

Нагадаємо, у лютому Тернопіль в лізинг придбав 15 нових автобусів, 10 з них уже пройшли реєстрацію і виїхали на маршрути міста.

Читайте також:
У Тернополі бійці тероборони отримають по 20000 гривень