П’ятниця , 19.04.2024

Тернопільських спецпризначенців обстріляли фосфорними бомбами у боях під Києвом

Підрозділ тернопільських військових спеціального призначення під час виконання бойового завдання на Київщині потрапив під обстріл фосфорними бомбами.

Одна з вулиць Ірпіня після російської окупації

Тернопільські новини: військові спеціального призначення із Тернополя у березні в окупованому Ірпені потрапили під обстріл фосфорними бомбами.

Про це у вівторок, 12 квітня, під час брифінгу ради оборони Тернопільщини повідомив керівник обласного управління Національної поліції Олександр Богомол.

Він зазначив, що росіяни були добре підготовлені і атакували тернопільських спецпризначенців потужною зброєю.

“Сьогодні можна вже говорити про те, де був наш спецназ. Вони були під Києвом, в Ірпіні, коли ще росіяни з нього не вийшли. Було три бойових заходи по півтори доби. Люди всі збережені, але повторю слова керівника спецназу: «Якби ми не готувалися 6 років, то половини з нас би не було, половина б не вийшла». Бойові дії були дуже серйозні. Ті росіяни, з якими відбулося зіткнення, були дуже підготовленими і мали серйозну зброю”, – зазначив очільник поліції.

Олександр Богомол також розповів деталі, як нашим військовим вдалося вижити після атаки фосфорними бомбами.

“За 15 хвилин наші мали дислокуватися в одному місці, це приватний сектор. Передислокувалися між висотними будинками, де вже не було людей, це була адміністративна будівля. За 15 хвилин після дислокації ці всі будинки росіяни спалили. Після того, як побачили, що наші передислокувалися, був удар по висотних будинках фосфорними бомбами. 4-5 поверх загорання, горіло до самого низу. Через те, що люди були підготовлені, розуміли як уникнути ураження, за пів години евакуювалися. Дуже великі бої були і зараз вони пересуваються на схід України. І наші підрозділи теж пересунені в інші місця дислокації”, – додав Олександр Богомол.

Нагадаємо, у перші дні квітня усю Київську область було звільнено від російських окупантів. Відразу ж після цього стало відомо про жахливі звірства, які чинили ворожі солдати стосовно цивільного населення.