Середа , 24.04.2024

Як вибрати роутер: на що звертати увагу першочергово

Сучасний світ важко уявити без інтернету. Сьогодні це не просто засіб для розваг чи спілкування, а відкритий доступ до всеосяжної інформації, а також можливість працювати та непогано заробляти.

купити роутерПроте, аби користуватися всіма перевагами, слід мати безперебійний зв’язок та велику швидкість з’єднання. Це може забезпечити роутер tp link, але лише у випадку його якісної роботи та наявних потужних технічних характеристик.

Саме тому, перш ніж купляти маршрутизатор, слід завчасно вибрати ту модель, яка найбільше вам підходить.

На що першочергово звертати увагу

При виборі роутера є декілька критеріїв, на які обов’язково слід звертати увагу. Експерти радять не уникати таких нюансів:

1. Кількість антен. Від цього параметра залежить стійкість сигналу та його здатність «пробивати» перешкоди. До останніх відносяться стіни, меблі тощо. Чим більше антен, тим потужнішим буде сигнал.

2. Радіус дії. Кожен маршрутизатор має свій радіус дії. Найчастіше – 35-40 метрів без урахування перешкод (стін, меблів тощо).

3. Підтримка кількох типів зв’язку. Сучасні потужні роутери можуть одночасно підтримувати 3G, 4G і 5G, а налаштування мережі відбувається у спеціальному застосунку. Завдяки цьому, без втрати швидкості, різні пристрої можна під’єднати до різних мереж. Наприклад, телевізор – до 3G, смартфон – до 4G, а комп’ютер – до 5G.

4. Частота роботи. Більшість роутерів мають 2,4 ГГц, хоча можуть зустрічатися і з 5 ГГц. В цьому випадку – чим більша частота, тим гірше сигнал долатиме перешкоди.

5. Швидкість роботи роутера. Яким би швидким не був обіцяний від провайдера інтернет, все «впирається» в можливості маршрутизатора. Наприклад, максимально дозволені 100 Мбіт/сек. аж ніяк не зможуть «потягнути» 1 Гбіт/сек.

Важливо: експерти радять встановлювати роутер в умовному центрі помешкання. Тоді хороший зв’язок прослідковуватиметься в усіх частинах квартири. Якщо ж площа житла становить понад 80 метрів квадратних, або квартира чи будинок двоповерхові, бажано купляти два роутери.

Додатково

Окрім вказаних основних параметрів можна звертати увагу на виробника, ціну, наявність виходів для кабельного підключення. Також експерти радять читати відгуки на різних платформах про той чи інший вид маршрутизаторів.

Як бачимо, саме від технічних характеристик роутера залежить швидкість та «потужність» інтернету. Тому слід завчасно ознайомитися з усіма важливими параметрами, а вже опісля проводити покупку.