Субота , 27.04.2024

За чотири місяці на дорогах Тернопільщини трапилося 139 аварій з потерпілими

Проблема безпеки дорожньо-транспортного руху на дорогах України, на сьогоднішній стан доволі загострена.

ДТП Тернопіль

Кожен день правоохоронці вимушені констатувати факти порушень на дорогах. У стрічках новинних видань практично кожного дня публікують нові випадки ДТП.

За останні чотири місяці було зареєстровано біля 716 дорожньо-транспортних пригод на дорогах області. Статистика по ДТП Тернопіль не втішна, про це свідчать працівники поліції.

Від початку року у Тернополі та області було зафіксовано 139 автопригод з потерпілими. Внаслідок цього приблизно 200 осіб отримали різноманітні пошкодження. На жаль, для 23 осіб ці випадки стали фатальними, тобто завершились летально.

Як повідомляє Олександр Марченко, начальник з відділу розслідування, за статистикою основними причинами аварій в Тернополі, стають недотримання водіями умов безпечного швидкісного режиму. Багато випадків складають аварії, були скоєні у стані алкогольного  сп’яніння.

Працівниками поліції з початку року було зафіксовано біля 218 випадків керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння. Кожен винуватець порушник буде нести відповідальність.

Чотири особи, котрі скоїли дорожньо-транспортні пригоди, у стані алкогольного сп’яніння, вже понесли відповідне покарання, згідно статті 286-1. Ця стаття передбачає покарання за порушення правил безпеки на дорогах, а також за керування транспортом у нетверезому стані. За всі ці злочини правопорушники можуть бути затриманні і відправленні за грати для відбиття покарання.

В багатьох дорожньо-транспортних пригодах стають винними пішоходи. Трапляються такі випадки, коли людина переходить дорогу у непридатних для цього м’ясцях, або взагалі ігнорує правила пересування по дорозі.

Однією з поширених причин травмування на дорогах є недотримання правил щодо використання ременів безпеки. Якщо в наслідок аварії транспортний засіб перекидається, то ремені суттєво зменшують можливі пошкодження та ступінь їх важкості. Нехтування цими правилами може обернутися сумними наслідками для життя та здоров’я людини.

Тема ДТП робить суспільство небайдужим до цієї проблеми. В наслідок проведення дискусій про заходи безпеки, правоохоронці прийшли до висновку, що знизити ризик аварій цілком можливо.