П’ятниця , 29.03.2024

Жителя Бережанщини шахраї ошукали на 85000 гривень

Черговий факт шахрайства задокументували працівники відділу поліції № 1 м. Бережани вчинений щодо мешканця району 1979 року народження.

Чоловік повідомив додзвонювачу, а згодом збагнув, що його ошукали на чималу суму.

Про це сьогодні, 7 травня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Потерпілий розповів, що до нього зателефонував невідомий чоловік та представився співробітником фінансової установи. Він повідомив, що через збій системи відбулося автоматизоване блокування карткового рахунку. Аби його активувати необхідно уточнити персональні дані власника карточки.

Чоловік зробив, що його попросив додзвонювач. Через певний проміжок часу краянин отримав сповіщення про зняття готівки в розмірі 85000 гривень. Про подію він повідомив правоохоронців.

Відомості про злочин внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вкотре наголошують місцевим мешканцям, ніколи, ні за яких обставин, не повідомляти особисті дані невідомим. Інформація щодо карткових рахунків вважається конфіденційною, нею повинні володіти лише власники електронних гаманців.

Ніколи не повідомляйте номер банківської картки, термін її дії, ПІН-код або CVV2-код, а також паролі, що надходять в SMS. Якщо дзвонять і уточнюють ці дані, знайте: це спроба шахрайства.

Якщо ж ви потерпіли від рук аферистів, не зволікайте, одразу телефонуйте на лінію «102».

Читайте також:
У Тернополі виникла пожежа на виробничому підприємстві (ФОТО)