Субота , 27.04.2024

Будинок за канадською технологією: все що потрібно знати у 2022 році

Канадський будинок – це популярна технологія будівництва, яка передбачає використання готових СІП-панелей та дозволяє виконати усі роботи – від початку проектування до внутрішнього оздоблення – всього за 100 днів.

На сьогодні будівництво котеджів та особняків за канадською технологією особливо актуальне в Україні. Пропонуємо розібратись в її особливостях.

Особливості канадської технології будівництва

Цей метод будівництва прийшов до нас із Канади, де близько 80% приватного житла – це, власне, швидкомонтовані модульні будинки із СІП-панелей. Вони представляють собою вже готові стіни, які поєднуються між собою. Форма і розміри модулів можуть бути різними, що дозволяє створювати будь-яке планування будинку. Канадська технологія набула популярності, оскільки на сьогодні за параметрами швидкості/якості і вартості не має жодних альтернатив. Вже готові модулі, виготовлені на заводі, збирають за принципом конструктора Лего.

Самі SIP-панелі створюються із екологічних матеріалів. Вони містять кілька шарів, із яких один – це обов’язково теплоізоляція. Звідси і назва – СІП розшифровується як структурно-ізоляційна панель. Найпростіші плити складаються із двох шарів ОСП, між якими всередині розміщують утеплювач із пенополістеру. Але загалом структура і конструкція модулів залежить від конкретного виробника. Відзначимо, що дуже велика увага приділяється пожежній безпеці, для виробництва використовується лише ті матеріали, які не горять і не спалахують під впливом високих температур.

Причини популярності канадських будинків у 2022 році

У 2022 році багато українців втратили житло, а для його відновлення часу надзвичайно мало – потрібно встигнути побудувати будинки, провести комунікації та зробити ремонт до початку холодів. Звісно, для канадської технології морози не є перешкодою і будувати зимою можна – але от де в такому разі жити? Тому попит на котеджі із СІП-панелей виріс у десятки разів.

Але і до початку 2021 року канадські будинки були дуже популярними серед українців. Їх цінують за такі переваги:

  • Доступна вартість. Так, вартість зведення канадського будинку під ключ – лише 800 доларів за квадратний метр. У цю суму входить проектування, зведення стін, встановлення крівлі, прокладка комунікацій, підготовка поверхонь і чистове оздоблення (внутрішнє і зовнішнє). Якщо косметичний ремонт ви плануєте робити самостійно, вартість знижується до 450 доларів за квадрат – хоча як показує практика, чистове оздоблення власними силами обходиться дорожче;
  • Швидкість будівництва. Повністю завершити роботи після початку проектування можна лише за 100 днів. Це вже включає зовнішнє і внутрішнє оздоблення, прокладку комунікацій і навіть прибирання після ремонту. Іншими словами, ви вже зможете заселятись, розставляти меблі і запрошувати друзів на новосілля;
  • Чудові теплоізоляційні властивості. Тому в домі буде завжди оптимальна температура, а ви зможете зекономити на опаленні зимою і кондиціонуванні повітря влітку;
  • Довговічність. Можуть прослужити до 80 років без потреби у капітальному ремонті.

Окремо потрібно зауважити сейсмічну стійкість, гарні гідроізоляційні властивості, привабливий зовнішній вигляд та можливість створювати будь-яке планування всередині.

Важливо довіряти будівництво професіоналам!

Тому замовляйте будівництво у лідера ринку – компанії «СервісБуд». За 10 років своєї діяльності цей забудовник отримав чудову репутацію і найкращі відгуки від своїх клієнтів, які вже отримали свої комфортні, світлі нові будинки, створені за канадською технологією!