Четвер , 28.03.2024

У Тернополі велосипедист на тротуарі збив 10-річного хлопчика

У Тернополі на тротуарі на площі героїв Євромайдану під колеса велосипеда потрапив неповнолітній.

ДТП ТернопільДесятилітнього хлопчика доправили в дитячу лікарню. Батьки про події повідомили на лінію “102” і заявили, що водій двоколісника втік.

Про це сьогодні, 10 червня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Працівники поліції встановили особу велосипедиста, а також причини аварії. За попередніми даними, чоловік їхав на своєму транспорті тротуаром. Попереду побачив людей. Він спробував їх об’їхати лівим боком, але в цей час дитина вибігла і потрапила під колеса велосипедиста.

Чоловік стверджує, що не тікав, а запропонував допомогу. Проте родичі відмовилися і він поїхав на роботу. Чоловік свою вину визнає, адже рухатись по тротуарах і пішохідних доріжках велосипедистам, старшим семи років, заборонено!

Даний факт правоохоронці внесли в ЄРДР згідно із статтею 291 (Порушення чинних на транспорті правил) ККУ.

Поліцейські нагадують, що правила дорожнього руху існують для усіх – пасажирів, автомобілістів та велосипедистів.

Велосипедист, що рухається проїзною частиною, є повноправним учасником дорожнього руху! Він, відповідно, зобов’язаний знати й дотримуватися Правил дорожнього руху. Велосипедист може здійснювати будь-які маневри, не заборонені Правилами.

Водії двоколісників повинні рухатися по крайній правій смузі проїзної частини або по велодоріжках! Велосипед повинен мати справні гальма, звуковий сигнал, бути обладнаним світловідбивачами.

Читайте також:
На Тернопільщині автомобіль “Фольксваген” зіткнувся зі скутером