П’ятниця , 29.03.2024

Внаслідок ракетного удару по Чорткову поранено понад 20 людей

Внаслідок вчорашнього ракетного удару по Чорткову поранення отримали 22 людей.

Про це сьогодні, 12 червня, під час брифінгу повідомив голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш.

Як було повідомлено під час брифінгу, учора о 21.46 місто Чортків зазнало ракетного обстрілу. Зокрема, 4 ракети, які вилетіли з акваторії Чорного моря, влучили у військовий об’єкт та пошкодили житлові приміщення.

Постраждало 4 п’ятиповерхові будинки з цивільним населенням. Загиблих немає, але є поранені – 22 особи отримали різного роду ушкодження, їм всім надана медична допомога. Серед поранених одна дитина (12 років) та 7 жінок. Стан усіх потерпілих задовільний. Частина з них перебуває у лікарні, а частина змогла повернутися у домівки;

На місці події, відразу після вибухів, був організований штаб по ліквідації наслідків ракетного удару. Цілу ніч працювали ДСНС, поліція, сапери та інші служби. Роботи тривають.

Через пошкодження газопроводу, вимкнуте постачання газу у місті Чортків. Влада обіцяє, що до кінця дня його відновлять.

Також проведено опитування всіх жителів району, чи немає зниклих безвісти людей.

На місці події працює комісія з оцінки завданих збитків житлових об’єктів та об’єктів інфраструктури із залученням фахівців з обстеження. За результатами спеціалісти складуть звіт і визначать джерело покриття збитків.

Читайте також:
Внаслідок ракетного удару по Чорткову загиблих немає, серед поранених – діти