Вівторок , 19.03.2024

Збірна України перемогла Шотландію у плей-офф ЧС-2022 з футболу

Вчора у півфінальному поєдинку плей-офф Чемпіонату світу-2022 з футболу збірна України перемогла національну команду Шотландії з рахунком 3:1. Тепер наша команда зіграє зі збірною Уельсу за вихід до фінальної частини чемпіонату.

Українська збірна фактично з перших хвилин зустрічі заволоділа ініціативою і почала створювати небезпечні моменти біля воріт суперника.

Результат не забарився. На 33-ій хвилині Руслан Малиновський закинув м’яч по центру на Андрія Ярмоленка і капітан нашої команди вийшов віч-на-віч з воротарем та перекинув м’яч через голкіпера шотландців – 1:0.

У відповідь на пропущений гол господарі поля відповіли кількома неточними ударами повз воріт.

А на старті другого тайму збірна України зуміла забити другий гол. Після навісу з флангу від Олександра Караваєва Роман Яремчук влучно пробив головою – 2:0.

Далі шотландцям відступати було нікуди і починаючи десь з 60-ої хвилини вони почали тиснути на ворота збірної України.

На 79-й хвилині Шотландія таки відквитала один м’яч. Після удару Макрегора помилився Бущан і Тарас Степаненко вибив м’яча з воріт, але він вже перетнув лінію, тому суддя вказав на центр – 2:1.

За такого рахунку останні хвилини зустрічі виявилися вкрай напруженими, але Україна не тільки вистояла, а й навіть забила третій гол – на останніх секундах зустрічі наша команда провела результативну контратаку, в ході якої відзначився Артем Довбик.

3:1 – переконлива перемога українців у півфінальному матчі плей-офф.

Тепер у вирішальному поєдинку плей-офф до ЧС-2022 збірна України у Кардиффі у неділю, 5 червня, зіграє з командою Уельсу.

Читайте також:
Жеребкування ЧС-2022: хто з ким зіграє