П’ятниця , 29.03.2024

Коли потрібно замінити номерний знак?

Автомобільний номер потрібно підтримувати в належному стані, як і сам автомобіль.

автономераАдже якщо брудна чи пошкоджена автівка – це питання іміджу і вашої безпеки, то пошкоджений автономер – це питання закону: за їзду без або з брудними та пошкодженими номерами передбачено штраф. Тож якщо ви вважаєте, що вам потрібен новий номер, заходьте на сайт https://autonomera.ua/uk/ternopol-avtonomera/ і замовляйте дублікат.

Виготовлення автомобільного номера можна замовити для будь-якого транспорту і будь-яких видів. Незалежно від того чи це номер європейського зразка чи навіть дипломатичний, тут https://autonomera.ua/uk/ можна їх знайти.

Коли вам може знадобитися дублікат автономера

Номерні знаки виготовляють з алюмінієвої плити, на яку наносять фарбу і захисне світловідбивальне покриття, тому їх може пошкодити навіть невелике зіткнення на дорозі з іншим транспортом може сильно їх пошкодити. Отже, насамперед автономер страждає під час аварій та необережного водіння. Після таких ситуацій, якщо ви помітили, що номерний знак погнувся, деформувався або на ньому здерлася фарба, обов’язково замовляйте дублікат.

Але існують й інші ситуації, коли номер вартує замінити:

  • шар світловідбивального покриття повністю або частково стерся;
  • номерний знак пошкодився через удари в нього дрібних камінців під час їзди ґрунтовими дорогами;
  • номери старого зразка, зокрема ще радянські, можуть покриватися іржею та схильні до корозії;
  • номерний знак забруднився їдкою або стійкою речовиною, яку неможливо відтерти.

Чи законно змінювати номерний знак, не звертаючись у поліцію

По-перше, ви не змінюєте свій автомобільний номер, а лише замінюєте старий чи пошкоджений но новий. Тобто сам номер залишається вашим, тож вам не потрібно міняти техпаспорт і щось реєструвати.

По-друге, усі знаки виготовляють за всіма вимогами чинного ДСТУ, тому вони містять маркуванням заводу-виробника, мають потрібні голограми та світловідбивальне покриття, відповідні до типу та марки транспорту кольори і розмір. Тому не потрібно хвилюватися, якщо вас зупинить автоінспектор: він навіть не помітять підміни.

В яких випадках дублікат – не вихід

Якщо ваш номерний знак вкрали і ви не знаєте, хто і для чого це міг зробити, обов’язково напишіть заяву в поліцію та зверніться у найближчий до вас сервісний центр МВС для того, щоб вам видали новий номерний знак. Так, це доволі марудна і тривала процедура, адже вам доведеться не лише зібрати гору документів і вистояти черги, а й привезти свій автомобіль на огляд. Але краще все ж пройти цей етап, ніж зізнатися, що автомобіль із вашими номерами пограбував банк чи збив якогось депутата. Адже саме з такою метою зловмисники інколи викрадають чужі номерні знаки.