П’ятниця , 29.03.2024

Поблизу Тернополя п’яний водій скоїв ДТП і заробив три штрафи на майже 40000 гривень

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, а також скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

ДТПЯк вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 18 березня цього року у селі Петриків, що поблизу Тернополя. Вранці, близько 11.30, на вулиці Зеленій водій автомобіля “Хюндай Соната” при зустрічному роз’їзді допустив зіткнення з автомобілем “Сітроен Берлінго”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Окрім того винуватець зіткнення залишив місце події. А також винуватець зіткнення перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав 2,73 проміле, що майже у 14 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Причому для водія “Сонати” нетверезе водіння виявилося не першим. Відтак, на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння), а також протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП).

У Тернопільському міськрайонному суді кожен із протоколів розглядали окремо. По кожному із трьох протоколів суд визнав водія автомобіля “Хюндай Соната” винним у вчиненні порушення.

За порушення ст. 124 КУпАП водій отримав 850 грн штрафу, за порушення ст. 122-4 КУпАП – 3400 грн штрафу і за порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП – 34000 грн штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Усі три постанови уже набрали законної сили.  Отож загалом п’яне ДТП для водія автомобіля “Хюндай” обійшлося у три штрафи на загальну суму 38250 гривень.

Читайте також:
2,26 проміле: у Тернополі п’яний водій скоїв ДТП і втік з місця події